13 augustus 2005

'The H-Files'
'The H-Files' (H-ekelgem Files) is een tot een echt fenomeen, een rage uitgegroeide Vlaamse tv-serie over paranormale, supernatuurlijke, bizarre, onverklaarbare, ja zelfs buitenaardse feiten.

Centraal staan twee FBI (Flamboyant Blits en Integer)-agenten, Lena Mulder & Pieter Scully, die gespecialiseerd zijn in het onderzoeken van misdaden of vreemde verschijnselen waarin het bovennatuurlijke een rol blijkt te spelen.
'Special Agent' L. Mulder heeft een allesoverheersende passie voor een hele hoop onverklaarbare, mysterieuze gevallen, zaken die binnen het Vlaamse Onderzoeksbureau FBI bestempeld worden als zogenaamde 'H-Files' ... the Hekelgem-Files, bij intimi gekend onder de HOUSE (building) -Files ...

Zij is wat men noemt een 'believer', een 'gelovige' : Voor alles en nog wat heeft zij een verklaring die onze huidige logica en wetenschappelijke inzichten in het bouwen overschrijdt.
Haar overtuiging wortelt in het feit dat zij als kind machteloos moest toekijken hoe haar broers beter met Lego bouwblokken overweg konden dan zijzelf.

Een duistere en zeer machtig persoon, die zich graag op de achtergrond houdt (de 'sigaretrokende man'), zorgt ervoor dat zij een sceptische partner krijgt, die regelmatige en nuchtere rapporten schrijft: 'Special Agent' Pieter Albert Georges Scully.
Hij is een jonge, skeptische doorduwer die ooit nog les genoot aan de FBI-accademie. Hij zweert bij zijn huidige wetenschappelijke kennis en bewijzen. Toch moet hij, naarmate ze verder en verder in de bouw gaan, ook bekennen dat hij een aantal ervaringen opdoet die een wetenschappelijke verklaring te boven gaan.
Volg verder elke week hun avonturen op dit net ...

Geen opmerkingen: