01 juni 2006

Ja bouwen en verbouwen zijn leuk, vooral als je de back up krijgt van enkele mensen die je zotte ideeën wel zien zitten en ze willen helpen verwerken.
Het is leuk om te zien dat anderen je blijven inspireren en ze je terug aan het denken zetten om zo nog steeds veranderingen door te voeren in het huis. Tot ergernis soms weer van een hard werkende (schoon)broer ...

Alles begint toch wat in z’n plooien te vallen. De mei is geplant, met de nodige festiviteiten … hmm...
Waterleidingen liggen, elektriciteitsleidingen dit en volgend weekend, de schrijnwerker binnenkort en de plakker kort daarna. En dan, dan zal alles veel mooier zijn.

Ondertussen nemen we Cériel en Jacques, onze tigers, mee naar den buiten.
Stadskatten, stoer, macho, uitdagend en gecastreerd. Groot geweld in Gentbrugge en toch leren ze nederigheid in het midden van de natuur.
Kijken naar vogels lijkt soms meer op het kijken naar een Archaeopteryx oervogel of schuilen voor gevaarlijke Ptranodons dan op observeren van een overvliegende nietsvermoedende houtduif. Die nestenbouwer kan ook niet weten dat die sluipende carnivoren die hij in z’n linkerooghoek ziet, momenteel meer in hun broek doen dan gelijk wie.

Ze leren bij en hebben zich ondertussen al meester kunnen maken van de meeste spinachtigen op het terrein. Hopelijk duurt het nog heel lang voor ze zich aan andere diersoorten vergrijpen om die dan triomfantelijk aan de achterdeur te deponeren. Hoewel ik verheugd was toen ze die dikke bromvlieg uit de keuken konden strikken blijven we ze wel Felix, whiskas en Kittenkat of het A merk van Delhaize voorschotelen zolang ze de andere fauna maar laten fladderen.

Go Cat C. and Jacky ... Go ...

Geen opmerkingen: