06 oktober 2006

Toch spijtig dat bart somers zijn zin niet heeft kunnen doordrukken hé.

Stel je voor de olympische spelen naar Vlaanderen halen. Vlaanderen en de Olympics. Daar maken we gegarandeerd weer een kermis van. Misschien krijgen we wel feestcheques van Anciaux.

“Welkom aan alle boeren en vendelzwaaiers van alle landen. Welkom op deze 36e Olympische spelen, dit jaar in in het Hol van Pluto van onze Vlaamse velden.”

Simultaanvertaling in het Engels
“Welcome to all farmers and wavers of flags. Welcome to the 36e Olympic Games in the ass of Pluto at Flanders’ Flields”

“Ik verklaar deze spelen voor geopend en moge de heer onze ‘Vlaamsche’ atleten beschermen en de buitenlandse atleten behoeden voor de pandoering die ze gaan krijgen”

Of zelfs als we de spelen nu samen organiseren in een actie met Nederland?
“Nou wij verklare deze spelen voor gé-opend en moge de heer onze Nederlandse atlete bescherme, en hun Vlaamse vriendjes ook. Moge Hansaplast voldoende pleisters sponsoren voor de klompe die de buitenlandse atlete in hun reet zullen krijgen.”

“Wij donere een pentekening van een goude klomp aan de Nederlandse atleet die de mooiste overwinning behaalt.”

Bij de openingsceremonie geen witte duiven. Neen bij ons in Vlaanderen manden vol bosduiven, patrijzen en fazanten. En op de parking van het stadium wordt nu de openingswedstrijd gehouden: 'klei'duif schieten.

Nu we de wereldkampioen BBQ in huis hebben kan hij al beginnen met die vlam aan te steken.

Vroeger hadden we voor de Olympische ringen wel vijf autobanden genomen. Ja die branden langer.
Maar ja dat mag nu niet meer. Je mag op het veld niks meer verbranden. We kunnen misschien iets met baksteen doen. Daar krijgen we tenminste nog bouwsubsidies voor.

In plaats van discuswerpen gebruiken wij zeker van die plat gestampte bier of cola blikjes.
Nieuw reglement : 1/ drink het blikje ad fundum leeg. 2/ stamp het blikje plat terwijl je luid boert. 3/ smijt het blikje zo ver mogelijk weg en in de blauwe pmd zak.
Eerste pmd zak op 40m, tweede op 45m, …

Hamerslingeren wordt voor onze doe-het-zelf atleten zo iets als : 1/ haal je hamer uit de klussers riem, 2/ klop de nagel in een keer in, 3/ smijt de hamer. Als je niet vloekt telt de worp niet.

Snelheidsproeven worden gehouden met een winkelkarretje en een folder van de supermarkt inde hand. Superpromo bij Aldi en … zzzoeffff …

Tenniswedstrijden worden gehouden op zondagmorgen op de terreinen naast de hondenschool. “Pak de bal Blackie … pak de bal …”

Lange afstandszwemmen kunnen wij wel doen in de kanaalzone. Ja da krijgt een gans andere dimensie als die zwemmers ook moeten wachten voor de sluizen die moeten open gaan.

De slot ceremonie kunnen we houden met de meisjes van K3.

“Van Afrika tot in Amerika.
Van de Himalaya tot de oceaan.
Van Afrika tot in Amerika.
Doping hebben ze op het menu staan.

Hand in hand, oog in oog,
Ons beleid is er eentje van gedoog

Van Afrika tot in Amerika.
Van de Himalaya tot de oceaan.
Van Afrika tot in Amerika.
T is hier nu voor vanavond ook al weer gedaan

Hand in hand, oog in oog,
Hei schoone blonde trakteert ge mij aan de groten toog.

Geen opmerkingen: